Shkencëtarët amerikanë pohojnë se femrat tërheqëse, provokuese apo seksi, janë të besueshme vetëm disa profesione të caktuara.Kur hulumtuesit e prezantuan femrën si recepsioniste, vullnetarët vlerësuan se ajo është një punëtore e aftë, pa marrë parasysh veshjes.
Por, kur e prezantuan si menaxhere, ajo morri vlerësime të ulëta për shkak të veshjes seksi – duke mos komentuar aspak për aftësitë e saja profesionale. Shkencëtarët amerikanë pohojnë se femrat tërheqëse, provokuese apo seksi, janë të besueshme vetëm disa profesione të caktuara.Peter Glick dhe ekipi i tij hulumtues nga “Lawrence University of Wisconsin”, studentëve të tyre ju treguan disa video incizime të meshkujve dhe femrave – ku ato duhej të bënin vlerësime, duke analizuar pamjen e jashtme dhe aftësitë e tyre profesionale. Në çdo video-material, femra e njëjtë vishej në mënyrë konservative (pallto, pantallona dhe pak makijazh) dhe në mënyrë provokuese (mini-fund, bluzë të hapur dhe tepër makijazh).Konkluzioni i ekipit hulumtues ishte se njerëzit punët e serioze i lidhin me meshkujt stereotipa, që do të thotë se një pamje e bukur femërore është e papranueshme për një punë serioze

0 commenti:

Copyright © 2008 - 2011 Adult Albania - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template